tisdag 24 augusti 2010

Tar lite rast ibland.


BLOGGRAST  Emellanåt


Oj vad toktrött jag är nu på kvällarna, puh! Har börjat jobba lite nu, men ska vara lite mammaledig också så Svea inte ska behöva vara heltid på dagis. Tänkte ta det lite lugnt nu i början men det har blivit att jag jobbat varje dag ändå, fast färre timmar. Jag tycker det är jätteroligt att komma igång igen, och så mysigt att komma hem och vara med familjen på em/kvällen efter att ha jobbat en dag.
Så blogginläggen duggar inte så tätt för tillfället, blir nog bättre snart när man kommit in i rullarna ordentligt. Jag är nämligen helt slut på kvällen och sitter typ och dreglar i soffan :o)

Kram Kram 

fredag 20 augusti 2010

Some shopping!



Tröja och leggings från POP till Sessan.

Idag skulle Svea vara på dagis flera timmar utan sin mamma. Och vad gör en ensam mamma då? Jo det hon är bäst på, att shoppa. Det var raka spåret till inredningsbutiken, jag ville ha en duk, en korg mm, mm. Men vet ni vad, det blev inget till hemmet alls, inte ens en pytteljuslycka. Istället handlade jag vad som behövdes, kläder!


Så tuffa leggings med denimkänsla och de är verkligen supermjuka.



Till maken handlade jag ett par jeans som jag hoppas ska passa. Blev även fyra tröjor och en kofta. Det kan verkligen vara svårt att handla till andra, man tror man vet vad de kan tänka sig men så står man där och blir osäker ändå.


Till mig själv blev det ett par svarta leggings och två överdelar från Espri. Denna vita, som är fin med ett vitt linne under.


Och denna blå som var på rean. Sebbe har kommit in i någon rödsvart period så han fick lite tröjor som just var rödsvarta samt en skjorta och ett par jeans. Nu är det snart natti natti för i helgen ska det jobbas lååånga pass.

onsdag 18 augusti 2010

En fin present.



Sist jag jobbade fick jag ett fint paket av min arbetsgivare för att jag hoppat in och jobbat några pass denna sommar. Det var verkligen jättegulligt då det verkligen inte rörde sig om speciellt många dagar.



I paketet låg denna underbara receptbok av Leila Lindholm, one more slice.


Gissa om jag blev glad, jag älskar hennes böcker, inte bara för recepten utan även för att de är så dekorativa att ha i köket.

söndag 15 augusti 2010

Längtar tillbaka!



Satt och tittade på bilder i datorn och hittade denna, tagen från vår balkong på Miami beach förra våren. Detta var en av de bästa resor jag gjort i hela mitt liv, I love Miami! Vi var där med alla barn, Johans föräldrar samt hans bror med familj. I två veckor solade vi , badade och åkte på utflyckter, bla till Key west och Disneyworld i Orlando. Jag var gravid med Svea i vecka 23 tror jag så det var verkligen skönt att slappa i värmen och bara ha mys med familjen.
 Ibland längtar jag verkligen tillbaka, speciellt nu när vardagen har kommit igång efter semestern och det är fullt upp med både det ena och det andra. Jag älskar att få vara med min familj och kan tycka att vardagen med arbete och dagis gör att man ses för lite. Självklart ska man vara glad att man jobbar och klarar sig bra men i längden betyder kvalitetstid med familjen mest, i alla fall för mig. Imorgon väntar inskolning på dagis för att sedan lämna Svea hos farmor och farfar då jag ska jobba till sena kvällen, men det blir kul att få arbeta lite och träna hjärncellerna.

fredag 13 augusti 2010

Pumpadjungel♥



Helt otroligt att 2 små futtiga frön kan skapa den djungeln som nu tagit över hela min planteringslåda.


Massor med fina pumpor ploppar fram överallt.


Det blir att förse hela grannskapet med små dekorationspumpor.


Men de är verkligen fina att dekorera med inne nu till hösten.



onsdag 11 augusti 2010

Lite småshopping.



Idag var jag och Svea runt och småshoppade lite efter dagis. Först var vi på Rusta faktiskt, jag brukar inte åka dit så ofta men det finns ju en hel del att fynda där ibland har jag hört. Jag hittade tvål och handlotion i pumpflaskor som jag tyckte var riktigt fina.


Och de luktade gott också. Det fanns lite olika men jag gillade de rosa bäst då de luktade godast.


Lite färgglada skedar från rice.


Just ja, denna skål hittade jag på Rusta också, 75 pix kostade den. Kantarellerna såldes utanför Ikea faktiskt och de kostade 14 kr hg vilket jag tycker var billigt. Jag vet faktiskt inte vad kantareller brukar kosta men det kändes billigt, vet ni?

måndag 9 augusti 2010

LCHF bröd



Nu äntligen har jag tagit mig tid att baka detta bröd. Hittade receptet på internet för en tid sedan och tänkt bakat flera ggr men det har inte blivit av då det alltid fattats någon ingrediens. Brödet innehåller inget mjöl alls utan man mixar massa nötter och frön till ett sk mjöl. Resultatet blir att det knappt innehåller några kolhydrater alls. Ni som är insatta i Gi eller LCHF vet att bröd är något man verkligen ska hålla sig från. Själv älskar jag mackor och tyckte kanske att det var just bröd jag saknade mest när jag gick på Gi. Så om jag nu får styrkan att hålla mig till Gi så har jag brödproblemet avklarat.
Receptet hittar ni här
Jag valde valnötter istället för hasselnötter och blandade även i lite salt.

lördag 7 augusti 2010

Sveas outfit till dagis inhandlad.



Sveas prickiga stövlar från Ponny. Men de är väl för söta, tyvärr blir inte färgkombon med övriga ytterkläder den bästa men i stort sett alla gummistövlar i stan var slut i hennes storlek. Men vad gör det. Detta är modellen lägre stövlar så de är inte riktigt lika svåra att gå i då de blir mindre klumpiga. Svea fick pröva dem i butiken och hon var så stolt där hon gick omkring. När vi till slut skulle ta av dem för att betala fick hon ett sammanbrott, så det var bara att sätta på dem igen.


Och så var det regnstället, det är ju ett måste. Hittade detta ställ från abeko på butiken Bubbel. Det är ett tunt smidigt regnställ.  





Det är inte lite som ska inhandlas till de små när dom ska vara på dagis, hade nästan glömt då Sebbes dagistid känns väldigt avlägsen. Men det blev även ett fleecefodrat regnställ även det från abeko. Kommer ihåg att Sebbe hade ett sådat varje höst/vår när det var blaskigt och kallt.


Så på måndag bär det iväg till dagis. Svea är redo!

Hoppas ni får en skön Lördagkväll.

torsdag 5 augusti 2010

God mat och lite shopping.



Dagen började med vaccination för Svea, mindre härligt. Lilla gumman blev så ledsen och såg så besviken ut på sina föräldrar som fick hålla i henne för kung och fosterland. Det var två dumma sprutor. Men sedan var det över och vi tog en promenad med Sebbe och träffade storasyster på stan och åt Thaibuffé, det var gott och mysigt. Sedan shoppade vi lite kläder åt Sebbe medan Svea gick och kikade under provhyttsdörrarna.


På vägen hem köpte vi lite blåbär och smaskade på, de var stora blåbär från Polen. Smakar inte som svenska men de var jättegoda ändå tyckte vi alla.


onsdag 4 augusti 2010

En skön dag.



Tagit det lugnt vid Björkudden.
Idag har det verkligen varit en skön dag. Imorse åkte jag, Sebbe och Svea ut till mina föräldrar som bor vid hjälmaren. Ibland är det verkligen skönt att åka till mamma och pappa och bli lite ompysslad.


Vi har fikat och ätit god mat. Till eftermiddagsfika bjöds det på morotskaka och jag vet att den är supergod, men jag tog ingen, jag föll inte för frestelsen. Igår var jag ute och joggade, helt otroligt, jag vann över min envisa lathet som infunnit sig på sista tiden.


Tog med några fina rosor från deras trädgård som får pryda köksbordet itag. Hoppas ni haft en trevlig dag.

tisdag 3 augusti 2010

Nu börjas det igen.


Gaaah, vart tar tiden vägen!

Nu har jag lite småångest, sessan ska börja skolas in på dagis på Må, bland massa elaka barn som kommer slå henne och fröknar som inte kommer ge henne mat och kärlek. Nej då det kommer gå jättebra och hon kommer tycka det är jättekul.


Men hon var ju nyss så här liten, det har gått så fort. Nu är Svea en dam med skinn på näsan som det är full rulle på hela dagen, så jag tror hon kommer tycka att det här med dagis är jättekul. Det är bara mamma som fått någon larvig få ångest för allt sjukan som tycker det ska bli lite jobbigt. Men det blir inte många timmar per vecka nu under hösten så antagligen är det bra både för mamma och Svea.


Och Sebbe min stora kille, 11 år! Han börjar 5an, jag kommer ju ihåg när han skulle skolas in på dagis. På den tiden var jag konstigt nog inte lika blödig, kanske för att jag var 23 och inte 34 år. På den tiden var inställningen...det ordnar sig alltid, nu är inställningen...det ordnar sig aldrig om inte jag oroar mig, har ångest och mal sönder problemet i atomer. Med eller utan ångest så ska vi till dagis på måndag och det kommer nog bli jättekul.



måndag 2 augusti 2010

Vimplar och altan



♥Svea fick fina vimplar i födelsedagspresent♥

När Svea fyllde år nu den 26 Juli fick hon jättefina vimplar i present av en gullig vän till familjen, Tycker dom var jättefina och jag läääängtar tills hon får ett eget rum som jag kan inreda.



Vi har byggt ett för litet hus helt enkelt, bara tre sovrum så Svea får inget eget rum än utan hon sover hos sin mamma och pappa. Så det var bara att dekorera sovrummet med vimplarna så länge. Svea ligger och tittar på dom varje kväll när hon ska sova och säger ä dä, jag säger det är vimplar, hon säger ä dä jag upprepar och det gör hon med, ä dä, ä dä, ä dä, så kan vi fortsätta i all oändlighet.


Men vi har en 18 åring hemma som gärna vill flytta själv så fort som möjligt så det dröjer nog inte länge innan jag kan korka upp färgburken och göra ett sessrum.


Äntligen klar! Nu är sista skruven skruvad i det 50 kvadrat stora soldäcket, bilden visar bara en del av det. Spaljen eller vad man ska kalla det gjorde vi också själva och det tog sin tid kan jag lova då vi halvvägs kom på att det var för glest mellan plankorna och fick börja om, sååå typiskt oss! Nu återstår att lägga något runt soldäcket, vi har funderat på mursten.

Hoppas ni får en mysig Måndagkväll!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails