lördag 31 juli 2010

Årets första kräftor



Stora kräftor med stora klor, come to mama!

Vad gott det är, årets första kräftor. Igår kväll blev vi så sugna på lite kräftor med bröd, kex och ost. Så Johan åkte till Parkhallen och kom hem med 1 kg jättegoda hjälmarkräftor.



Innan kräftorna åt vi en brödskiva som vi stekt i lite olja, på den var det en creme fraicheröra med räkor, rödlök och dill på.



Fula små djur det där egentligen. Jag har ibland svårt att äta kött, inte så jag är vegitarian men jag väljer kräset vad jag stoppar i mig. Så jag är väldigt petig när det kommer till dessa krälisar. Äter bara klor och stjärt. Johan min man däremot äter desto mer, otäckt.

 


Vi drack faktiskt must till maten, kullamust och den var jättegod.



fredag 30 juli 2010

Gunghäst



En pensel och vit färg.

Idag passade jag på att springa in på myrorna för andra ggn i mitt liv. Och där stod den, lilla hästen och tittade på mig med bedjande ögon...köp mig!
Såklart jag gjorde. Tänkte ge honom en lite vit färg och måla manen, grimman och prickarna i grått och ljusrosa kanske...vad tror ni?


Svea blev jätteglad och den passade perfekt i höjd redan nu, gung gung.

Nu blir det kräftor.

Johan är och handlar lite. Ikväll ska det bli lite mys med några kräftor och gott bröd med mumsig ost. Till förrätt blir det rostat bröd med räkröra, rödlök och dill.
Hoppas ni får en mysig fredagkväll!

torsdag 29 juli 2010

Ljuslyktor



Kan inte låta bli.

Nej så är det faktiskt. Hittar alltid massa fina ljuslyktor som jag sedan springer runt med i hela huset för att försöka hitta en plats till. Man kan säga att det går åt ett och ett annat värmeljus här när hösten och mörkret kommer.



Idag bara råkade jag halka in på CE efter att vi fikat på Hälls konditori. Där hittade jag de två små glaslyktorna för en billig peng.



Är det någon mer än jag som börjar få lite höstångest, eller jag vet inte om man ska kalla det ångest men man ser fram mot sommaren och semestern så mycket sen bara säger det poff och det är över. På måndag börjar min kära make att jobba, gråååååt! Nu väntar en ganska tuff period då det är högsäsong på hans företag och det blir långa dagar ifrån varandra. Jag ska inte klaga, kanske bara lite.

Och så en Tjockdag!

 Idag har jag även haft en tjockdag. Jag hatar tjockdagar!, ni vet när man prövar hela garderoben och inget sitter bra, allt väller över på fel ställen. Ha ha, jag undrar när jag hade en smaldag sist. Loooong time ago. Jag tror jag har 5 envisa gravidkilon kvar att bli av med, jag ska ta tag i detta....snart.

KRAM

onsdag 28 juli 2010

Blev både ledsen och glad



Fina människor.

Ikväll satt jag och tittade runt lite i bloggvärlden, finns så mycket fint och roligt att titta på. Men så fastnade jag på en blogg som jag besöker ibland, House of philia. En kvinna hade skrivit en kommentar och bad där om råd och hjälp i en jobbig separation. Jag blir så ledsen i hjärtat när någon lider i en sådan situation och säkert många andra med mig. Det är väl så att många av oss någon gång i livet gått igenom samma sak och man vet hur jobbigt och ångestfyllt det kan vara.  Det fina i historien är att det var så många läsare som gick in och skrev kommentarer till denna kvinna, så fina ord och råd. Jag bara kände att jag blev så glad i hjärtat att det finns så många fina människor som vill hjälpa och verkligen tar sig tid att dela med sig ♥

Tänk vad mycket vi kan dela med oss till varandra!

tisdag 27 juli 2010

Andas ut


Nu får vi andas ut efter 2 dagars kalasande.

Kalas kan ta på krafterna, nu är vi alla lite trötta efter 2 dagars kalasande. Idag var kompisarna här med sina barn och grattade svea, det var jättetrevligt och barnen hade kul. Vi hade verkligen tur med vädret så vi kunde vara ute och fika och leka. Har bara lite svårt med alla sketna getingar som kommit, de sabbar och förstör.


Efter kalaset var ingen sugen på att ställa sig i köket och laga mat så det blev mat från en av stans godaste resturanger, Wongs! Mums.



En trött Svea med hårspännet på sned. Men kul har det varit.

måndag 26 juli 2010

Hipp hipp hurra!



Mammas sessa 1 år ♥

Oj vilken stor tjej vi har fått. Imorse sjöngs det ja må hon leva halv sju, jäsp :) Svea har varit på kalashumör hela dagen. Paketen var jätteroliga, speciellt pappret.



Mamma fuskade och beställde två tårtor, gesälla mmm, med maräng och hallon.



Det har blivit endel fikabröd idag...hmmm




Svea var verkligen sugen på tårta.



Njaa, det här med att äta med sked....



Ok då, prövar skeden...



Eller både händer och sked..



Massor med fina presenter blev det, kanin, dockor, kläder, regnkläder och andra leksaker hittades i paketen.



Och detta jättemysiga fårskinn som kan värma i vagnen i höst. Det bästa är att det går att tvätta i 30 grader. Och visst är det fint att det är en liten svart prick! Imorgon blir det lite barnkalas.


söndag 25 juli 2010

Imorgon är det kalas




♥Imorgon är det 1 år sedan min sessa kom till världen♥

Imorgon blir det kalas för Svea, 1 år! Vart har tiden tagit vägen?



Så idag var det bara att knåda ihop nya bullar då de jag gjorde för en vecka sedan mystiskt har försvunnit. Men nu har sista plåten tagits ut för en lång tid framöver. Imorgon kommer tjocka släkten på kalas och på tisdag kommer småkompisarna.



Idag var Sebbes jättegosiga farmor här och grattade Svea i förskott då hon jobbar imorgon. Svea fick en liten klänning från Kalikå med en gosekanin som satt i bröstfickan, hon var sååå söt i den. Imorgon bitti blir det och få upp och sjunga för sessan på hennes första födelsedag, undra om hon kommer rävsova :o)


lördag 24 juli 2010

Ingen bra bakdag.



Misslyckat kakbak bjuder jag på idag.

Hej alla bloggers!
Idag tänkte jag vara duktig och baka lite gott till Sveas födelsedag, hade till och med lämnat Svea till farmor och farfar för att få något gjort, och så blev det prutt av allt. Mormor tål inte gluten så jag tänkte att jag kunde baka syltgrottor då det fanns ett recept på sådana med potatismjöl. Gick åt skogen kan man säga, de rasar isär bara man tittar på dem. Tar man en kaka rasar allt bort och så står man där med en syltklick i handen, snyft...

 Då bakade jag en drömrulltårta, har gjort den tusen ggr eller i alla fall tio och det har alltid blivit bra. Såklart var bakpulvret slut så jag fick springa över till grannen i all hast då ägg och socker redan var vispat. Blanda ihop allt och upptäckte att jag inte satt på ugnen. Tänkte att varmluft går ju fortare då det stod att man kunde köra på det. Resultatet?.... en torr rulltårtsbotten. Sedan var äggen slut så då tänkte jag att det är inte meningen att jag ska baka idag. Fortsätter nog eländesbaket imorgon.

Hoppas ni alla får en trevlig lördagkväll.

fredag 23 juli 2010

En härlig dag!



En härlig dag får avslutas med lite Asiatisk hämtmat.

Hej Hallå!
Här är vi nyss hemkomna från en superskön dag på Parken Zoo. Perfekt väder för en dag i djurparken med matsäck, fika och superkul sällskap. Nu är vi lite småtrötta så det ska bli gott med lite hämtmat.


Lite levande ljus är mysigt när det mörknar ute.




Hoppas ni också haft en trevlig dag.

torsdag 22 juli 2010

Lite shopping



Nice it is! 

Idag tog vi en tur till Marieberg för att handla lite mat på Coop, men inte utan att halka in på butiken Nice så klart. Där hittade jag en liten kaffeburk från Bruka och två fina skålar från IB Laursen.



Imorgon blir det en dagstur till parken zoo i Eskilstuna med barnen och grannarna. Så håll tummarna att det inte blir regn.

onsdag 21 juli 2010

Sänghimmel


(Bild lånad från Russinnet)

Svea önskar sig...

Eller är det kanske så att mamma önskar sig? Mmmm så kan det vara. Men är den bara inte alldeles jättesöt? Jag har sett den på många bloggar hängandes över små söta barnsängar och nu tycker jag att det är dax att inhandla en till min egen sessa. Så det passar ju så bra att hon fyller 1 år nu den 26 Juli.

tisdag 20 juli 2010

Så glad!



Gissa om jag blev glad?
Idag kom mina kära föräldrar på besök efter att ha varit på semester, gissa vad de hade med sig.. en ny dator.. till MIG!



Behövde en ny dator nu till hösten då jag ska ta en kurs på universitetet som är webbaserad och den
bärbara datorn jag hade innan var lite slö. Men att  en helt ny, gissa om jag blev happy happy happy!

 

♥ Så tack mina goaste mysigaste finaste föräldrar ♥

måndag 19 juli 2010

Bullbak



Nybakta bullar med kall mjölk.
Igår bakades det vaniljbullar hemma, de blev jättegoda vilket antagligen beror på att jag kleta på dubbelt så mycket margarin som man skulle, det riktigt bubblade i ugnen. Sedan festade vi och grannarna på kall mjölk och varma bullar.




Inga lågkaloribullar med andra ord men goda, och så blir de lite saftigare efter de varit frysta om man tar lite mer fett. Jag hade ju då tänkt att de skulle räcka till Sveas 1 årsdag den 26 Juli men det kan jag säga att det kommer de inte göra. Vi har skåpråttor här. Så det är bara att knåda en gång till.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails