onsdag 30 juni 2010

Blommar så fint



Nu blommar verkligen mina blommor för fullt. Till och med min Hortensia har bestämt sig för att äntligen slå ut, och den är fortfarande rosa! Tydligen kan de byta färg beroende på vad det är för jord, tror det handlade om ph-värdet.





Jag har aldrig varit speciellt intresserad av blommor och har tagit dö på ganska många genom tiderna, men när det kommer till trädgården och blommor ute så börjar jag tycka det är ganska kul. Vi har dock inte så mycket planterat än då tomten blev klar i slutet av förra sommaren. Skulle nog behöva anlita någon som kan det där om trädgårdsdesign för jag är usel.

Trevlig kväll





Trådkorgar och Zinkfat










Har fallit fullkomligt för trådkorgarna från Madam Stoltz, för att inte prata om zinkkrukor och zinkfat.







(Bild från Madame Stoltz hemsida)


♥Blev så kär i denna bricka med de små ljuslyktorna♥




tisdag 29 juni 2010

Something like this.




Hittade fina utemöbler på nätet idag, kan tänka mig något i denna stil. Låda, bord och 4 stolar för bara 15500kr, så nej nej det blir inte dom, men det måste ju gå och hitta liknande lite billigare.

♥Trevlig kväll♥



måndag 28 juni 2010

Prickigt

Ibland vill man att allt ska hända på en gång, pang bom klart! Är just nu ute efter vita altanmöbler som ska ersätta dessa. Vill ha typ liknande med hög rygg fast vita, någon som vet vart man kan hitta?


Idag inhandlades en typ av vaxduk, prickigt! Har inte klippt till den än till rätt storlek men strunt samma när man får fikabesök. Får gå ut med saxen nu.



Soldäcket är på G, men det tar tid då det blev större än vad vi trodde, ca 50 kvadrat. Vi bygger även en spalje/insynsskydd som ska gå utmed halva däcket, ska målas vitt.

Hoppas ni får en mysig kväll.



Sessa söt




 Min lilla sessa har nu börjat gå ♥


Vi önskar er en trevlig måndag.

söndag 27 juni 2010

Ombyggnad pågår!

Här inne trasslas det fram och tillbaka med hur det ska se ut, vi får se...imorgon kan det vara något helt annat.

lördag 26 juni 2010

Midsommardagens vinbärskaka


Idag har vi verkligen bara tagit det lungt och haft det skönt hemma, så jag passade på att baka en jättegod vinbärskaka. Detta är en av de godaste och enklaste "sockerkakor" jag vet.

Ikväll blir det grillning här hemma med kära vänner om vädret håller, det ju kommit småskurar ett par ggr nu på eftermiddagen.

Här är receptet om någon vill pröva.

2 ägg
2 ½ dl socker
(rörs ihop ej vispas)
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
150 g margarin
röda vinbär som hälls på när smeten är i formen.
Ugn= 200 grader i 30 min

Önskar er alla en trevlig Lördag


fredag 25 juni 2010

Midsommarafton


Hej alla midsommarfirare!

Idag har vi varit och firat midsommar vid hjälmaren hos min mamma och pappa. Släketen var samlad och det tävlades och käkades.

I år var jag ofokuserad och vann inte, det gjorde jag nämligen förra året. Vinnaren blev i år min kära man, ok grattis då :o) Min goaste pappa gjort ett vinstbord där vi tävlande fick välja pris efter prestation. Så jag valde detta fina hjärta. Maten var helt underbar och så även mina belgiska jordgubbar. Min mamma och pappa är verkligen riktiga festfixare.

Som vanligt var det fullständig kaos när familjen förvirrad skulle packa sig iväg hemifrån, som alltid i sista sekund, vilket hör till vanligheten hos oss, så kameran var så klart inte med.


Tack mina goaste mysigaste föräldrar för en jättefin Midsommarafton.

torsdag 24 juni 2010

Lite mer gubbar

Ikväll värmer vi upp inför midsommar med Jordgubbar, glass och grädde.


Helt otroligt vad dessa bär luktar gott.


Glad Midsommar önskar jag er alla!

Torsdag, inte onsdag!


Idag har vi cyklat hit och dit, Svea trivs verkligen i sin nya cykelsadel. Ibland är det inte lätt att passa in barns sömn så det klaffar med allt annat som man ska hinna med, så precis nästan hemma somnade hon såklart på cykeln och huvudet hängde över axeln, stackars liten. Så nu har jag bestämt mig för att ändå investera i en annan cykelsadel som man kan luta tillbaka lite så huvudet slipper fladdra omkring om hon skulle somna på cykelturen. Som tur var så var det inga problem att få byta sadeln där jag köpte den.


Idag har även varit förvirringens dag för jag har trott att det är onsdag hela dagen tills mina vänner som var här på lunch sa att det var torsdag, Jippi för imorgon är min man ledig och det är midsommar. Jag har helt enkelt hoppat över en dag, undra vad jag gjorde då?

På tal om midsommar så var jag ansvarig för jordgubbsinköpen så det var bara att ta cykeln..igen och åka upp på stan..igen. Svenska jordgubbar kostar ju 50 kr litern så det blev inte svenska, det blev Belgiska. De kostade 25 kr litern så jag köpte massor då vi samlas halva släkten imorgon.

Sen har jag upptäckt att det är himla roligt att fota för att sedan göra lite roliga saker med korten i Picasa.


onsdag 23 juni 2010

Växer så det knakar


Här kan man säga att det växer så det knakar! Jag får vattna som en tok här hemma och då har jag inte direkt någon stor trädgård.

I min planteringskrage har det verkligen börjat komma upp allt möjligt. Tror kanske att jag tog i lite för mycket när salladsfröna skulle i, men man får väl gallra lite sen.

Idag har både jag och Sebbegubben inte varit så krya. Pollenallergin slog till ordentligt och jag fick handla medicin för över 350 kr som inte ens hjälpte. Så imorgon får vi ringa farbror doktorn. Sebbe blev helt plötsligt helt illröd i ögonen, och tårarna bara sprutade. Det sved som eld skrek han och blev jätteledsen. Själv hade jag en nysattack på ca 20 nysningar på raken under tiden med en bäbis på armen som bara vägrade sova...vad gör man? Jo man ringer sina bästa vänner och grannar som genast tar Svea så jag kunde frusta iväg i ilfart till apoteket.

När det värsta var över tog vi en promenad till stan och åt varsin MC Flurry med maräng som plåster på såren.

tisdag 22 juni 2010

Kul i Picasa



Sveas cykelsadel



Efter att varit på ganska många cykelaffärer hittade vi äntligen det vi sökte. En liten affär nere på öster hjälpte mig och mina vänner att fixa barnsadel till våra cyklar. Vi fick även "paketpris" så vi fick ge 1000 kr var för varsin Hamax + hjälm samt montering, det tycker jag var ett himla bra pris.



Efter en promenad i värmen fick guldklimparna plaska i polen.



måndag 21 juni 2010

Jordgubbar med mjölk.


Idag har familjen mumsat i sig jordgubbar med mjölk.... och socker. Det var mums. Egentligen vill jag ha grädde eller glass till men det glömdes bort bland all handling.


Jordgubbarna var inte svenska men de smakade underbart sött ändå och kostade bara 20 kr litern.

Nya gardinen


Igår inhandlade jag en ny liten gardin till sovrummet från Nice. Egentligen skulle den bara hängas på krokar direkt över fönstret men det gick såklart inte hos oss. Problemet är att balkongdörren i sovrummet går inåt så rullgardinen var tvungen att fästas övanför dörren där såklart även denna gardin var tänkt att sitta. Så nu hänger den på en gardinstång, men det går ju det med även om det vore snyggare att sätta den intill fönstret.


Tycker detaljerna på gardinen var jättefina.





söndag 20 juni 2010

Allrum övervån


Idag blev jag trött på de svarta gardinerna och åkte till Marieberg och Hemtex för att se om jag hittade några nya längder. Hittade ett par vita jättefina gardiner men då kostade de 400 kr för en längd, för dyrt tyckte jag gick till Nina på Nice och handlade en gardin till sovrummet istället. Har inte satt upp den än men den var jättesöt.


Så spetsgardinerna från sovrummet får nu pryda allrumsfönsterna så länge tills jag hittar eller mot all förmodan syr ett par nya. Inte precis som jag vill men det får duga i sommar. Kuddarna i soffan handlade jag på ikea och nu väntar jag bara på en rund kudde som jag tror jag hittade på Nice idag. Lampan, också från Ikea är jag supernöjd med. Den fick jag faktiskt syn på i en annan blogg (hos signe 1) och jag var bara tvungen att köpa den.


Då Svea inte har ett eget rum än så får denna byrå fungera som hennes garderob. Fattar inte varför man alltid har så dåligt med garderober och förvaringsutrymme.



Kanske min tavla från Nice får sin plats ovanför byrån.



Ikea och Yoga


Vart är Svea?


Igår var vi på ikea och inhandlade lite nödvändiga saker. Det blev en ny kudde till Svea dock inte den på bild utan en barnkudde. Svea var på strålande humör och lekte titt ut bland kuddarna, gissa om vi skrattade. Det blev även ett par nya kuddar till barnens allrum som ska vara i soffan samt en lampa.

Titt ut!


På kvällen var jag hembjuden till en av mina närmaste vänner Mirja. Den enda informationen jag fått var att ha myskläder på mig samt ta med en filt.

Väl där låg det Yogamattor över hela bottenvåningen. Vi var 6 tjejer som fick äran att genomgå ett yogapass med instruktör, och det var inte lätt men jättekul.


Efter yogapasset blev vi bjudna på mat från Wongs och goda viner samt vit prinsesstårta till efterrätt. Vilken kväll!

Mirja du är min goaste gosaste vän, vi hade så jättetrevligt och du är så himla generös mot alla. Love you gumman!



Det roliga grej var att ingen av oss brudar som var där kände varandra speciellt bra men alla kände Mirja, så det blev en jättekul kväll med massor att prata om.


fredag 18 juni 2010

I dessa bröllopstider...


Ibland skulle jag vilja skruva tillbaka tiden så man fick återuppleva sin bröllopsdag igen. Denna dag är så full med känslor, intryck och nervositet att man är som i en dimma hela dagen.

Vi gifte oss i Nikolai kyrka 14/7-07


Brudklänningen hyrde jag på brudspecialisten, jag var jättenöjd som tur var då klänningen kom till butik 7 dagar innan bröllopet och jag hade bara sett den på bild tidigare.



Efter kyrkan bärde det av med båten Lagerbjelke ut på hjälmaren där vi minglade och njöt av livemusik, jordgubbar och champagne.

Efter båtturen gick vi i land vid naturens hus där det bjöds på mat och dans.


På bild:
Min finaste finaste vän Åsa som så mysigt satte sig på knä framför mig och höll ett rörande tal, Åsa du är min själsvän forever.

Stora badrummet

Stora badrummet eller kanske ska jag kalla det duschrummet har vi på övervåningen. Eftersom vi har sovrummen på öv så valde vi att ha duschen där då vi oftast använder den på morgonen när man vaknar eller på kvällen innan vi ska sova. Så badkaret hamnade på bottenvåningen.

Jag kan tycka att det känns lite kalt här inne samtidigt som jag inte vill ha för mycket saker, men en hylla vill jag nog få upp någonstans när tiden finns.

Handfatat och kommoden kommer från Ballingslöv. Jag tyckte det var jättefint när vi köpte det och det tycker jag i och för sig fortfarande men........samlar handfat damm eller?? Så nu i efterhand hade det varit lite enklare med ett lite mindre handfat.

Väggarna har vitt kakel och på golvet valde vi en rostbrun klinker vilket jag är supernöjd med.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails